ORGANIC FRANTOIANO

Monocultivar TOSCANO Extra Virgin Olive Oil

ORGANIC FRANTOIANO

2018 PRODUCTION

Olio di Oliva Biologico Toscano varietà Leccino Azienda Agricola Agriturismo L'Anichino Grosseto ToscanaThe “Frantoiano” olive tree bears mid-ripening fruit, from which we extract a monocultivar oil with a delicate but distinctive flavour, well-suited to vegetables, both grilled and in “pinzimonio” (olive oil dip for crudités), “ribollita” (Tuscan soup), fish and practically all types of vegetable or legume soups. Note that “Organic Frantoiano” oil can enhance the quality of roasts as well as a simple “fettunta” (toasted bread with garlic and olive oil), better known as the Tuscan bruschetta.

ADDITIONAL INFORMATION

Volume 0,50 l – 0,25 l

Producer L’Anichino Organic Farm

Area of Origin Località Marrucheti – Campagnatico (Grosseto)

Altitude 230 – 270 m above sea level

Cultivar Frantoiano

Harvesting hand-picked or semi-mechanical

Pressing cold pressed

Colour intense green

Flavour delicate yet distinctive

Density medium

Use ideal for “ribollita”, all soups, fish; undisputed partner for “fettunta”, the Tuscan bruschetta

Home delivery available in 0.50 l and 0.25 l bottles

For information please contact us via email: info@agribiolanichino.it or by telephone: +39 335 8271864

Questo sito o gli strumenti terzi da questo utilizzati si avvalgono di cookie necessari al funzionamento ed utili alle finalità illustrate nella cookie policy. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie, consulta la cookie policy. Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all’uso dei cookie. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi