ORGANIC LECCINO

<< Torna a Prodotti Biologici

Monocultivar TOSCANO Extra Virgin Olive Oil

ORGANIC LECCINO

2018 PRODUCTION

Olio di Oliva Biologico Toscano varietà Leccino Azienda Agricola Agriturismo L'Anichino Grosseto ToscanaThis monocultivar oil is produced exclusively from olive trees of the “Leccino” variety, which has early- to mid-ripening fruits. The organic oil obtained has character and a decisive flavour, with a strength reminiscent of its plant and initially with a slightly bitter aftertaste. It is ideal used raw as a condiment for red and white meat dishes, but also with matured cheeses.

ADDITIONAL INFORMATION

Volume 0,50 l – 0,25 l

Producer L’Anichino Organic Farm

Area of Origin Località Marrucheti – Campagnatico (Grosseto)

Altitude 230 – 270 m above sea level

Cultivar Leccino

Harvesting hand-picked or semi-mechanical

Pressing cold pressed

Colour intense green

Flavour decisive, quite strong, with a slightly bitter aftertaste in the first months after pressing

Density medium, with velvety mouthfeel

Use ideal drizzled raw over meat and mature cheeses

 

Home delivery available in 0.50 l and 0.25 l bottles

For information please contact us via email: info@agribiolanichino.it or by telephone: +39 335 8271864

Questo sito o gli strumenti terzi da questo utilizzati si avvalgono di cookie necessari al funzionamento ed utili alle finalità illustrate nella cookie policy. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie, consulta la cookie policy. Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all’uso dei cookie. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi